WAT ZEGGEN DEELNEMERS OVER DE TRAININGEN?

De trainingen van Het Gespreksbureau zijn gebaseerd op jarenlange ervaring en voortdurende persoonlijke ontwikkeling. Wie kan er beter zeggen waarom je zou kiezen voor een training of opleiding bij Het Gespreksbureau? De deelnemers zelf natuurlijk.

Een dijk van een training

Wat een dijk van een training is dat! Tyche geeft op een ontwapenende en superscherpe manier feedback. Over wat je al goed doet, wat beter kan en hoe, en ze laat je ervaren hoe snel je leert. En ik ben nog niet uitgeleerd…

Mirjam Kibbeling, Samenwerksmid & ondernemer

Waar jouw kracht ligt

Wat heel fijn is aan Tyche, is dat ze jou ziet als mens. Vanaf het eerste kennismakingstelefoontje tot de champagne toast aan het einde van de opleiding. Ze ziet waar jouw kracht ligt, wat jou ‘jou’ maakt als het gaat over verbinding maken. Ze is scherp. Ziet en hoort alles. Dat geeft ze je terug en daar laat ze je aan werken. En, Tyche is warmte. Zoals ze aan het begin van de training uitlegde dat in elk gesprek dat ze leidt, ze figuurlijk haar armen om iedereen heen wil slaan en zo iedereen met elkaar in verbinding wil brengen; zo heeft ze dat ook bij ons als groep gedaan. Haar armen figuurlijk om ons heen. 

Sandra Makkinga, community manager Studio Vers Bestuur

Nieuwe vragen dienen zich vanzelf aan

Wat was het een verademing om te ervaren dat je met kleine aanpassingen in je manier van praten (en vooral luisteren) een groot verschil kan maken. Tyche leerde me te vertrouwen dat nieuwe vragen zich vanzelf aandienen en dat mijn interviews beter worden door volledig in het moment te zijn. Niet geheel onbelangrijk: de praktische tips die me helpen om dat ook te doen. Meer in het moment interviewen. Beter luisteren. De vragen stellen die ik écht wil stellen. Dankjewel Tyche! Ik ben nog lang niet uitgeleerd bij je.

Ruben Klerkx – Conversation Designer

Super hand’s on

De training was super hand’s on, zelf in de online vorm. De tijd vloog en vanaf het eerste moment werden we in het diepe gegooid. Allerlei werkvormen waarbij we constant interviewden en de boel analyseerden. Van onbewust onbekwaam naar bewust bekwaam. Ik leerde in drie dagdelen mijn eigen valkuilen, krachten en stijl kennen als interviewer. En natuurlijk is het na de training ook gewoon veel oefenen en reflecteren, maar het is zo fijn om binnen zo’n kort tijdsbestek je eigen groei te kunnen zien. Dikke aanrader!

Raimke Groothuizen, docent Avans Hogeschool, schrijver

Het gaat niet over technieken

De opleiding gaat niet over het aanleren van technieken, maar over het opdoen van ervaringen. Ervaringen die zich in je nestelen en zo een onderdeel van jezelf worden. Zakelijk, maar ook privé.

Zo heb ik beter leren inzien wat ik zelf allemaal meeneem in een gesprek aan ideeën, opvattingen en bagage. En daarmee begrijp ik ook beter dat mijn gesprekspartner dat ook doet.

Refke Wormmeester, oprichter Refhan video producties

Een goed interview is subjectief

De interviewtraining die ik bij Tyche heb gevolgd zorgde voor een goede spiegel van mijn verbale en non-verbale houding ten opzichte van mijn gesprekspartner. Ik heb ervaren wat de kracht van een rustige houding is, wat stiltes voor verdiepende antwoorden opleveren en dat zélf vertellen óók een vorm van luisteren is. Het is ruimte geven aan de ander om zijn verhaal te kunnen doen en ruimte nemen om de ander bij het verhaal te kunnen hóuden. Een goed interview is subjectief. Wauw.  Tyche laat een hele andere kant van interviewen zien.

Suzan Vink, dagvoorzitter

Ieder onderwerp kan interessant zijn

Ik wilde leren hoe ik tot de kern kan komen in een gesprek en hoe ik kan leren goed te luisteren.

Tijdens de training leerde ik dat ieder onderwerp interessant kan zijn. Dat hoe persoonlijker ik het maak en ik zaken uitvraag, hoe interessanter het is om naar te luisteren en dat de vragen dan als vanzelf tot je komen.

Ik heb Tyche als een hele fijne trainer ervaren. Rustig, opbouwend kritisch, prettig zelfinzicht, grappig en gewoon superveel kennis van zaken. Ik nam ’t allemaal van haar aan!

Annemarie Schrijen – communicatieadviseur A&O fonds Gemeenten

Mijn drijfveer – het goed willen doen – mag er zijn

Tyche weet zeer snel tot de kern te komen van wat jij nodig hebt om een beter interview te houden. Ze leerde mij daarbij dat mijn drijfveer – ‘het goed te willen doen’ en daardoor ‘hard werken’ – er mag zijn. Daarbij was het interessant om ook mijn collega’s in actie te zien. De werkvormen die Tyche inzette gaven nog meer inzicht in mijzelf en in mijn collega’s, waardoor ik hen nog beter heb leren kennen.

Fieke Horsten, projectleider Vitaliteit, A&O Fonds gemeentes

Het grootste cadeau

In het najaar van 2022 volgde ik met veel plezier de training tot verbindend gespreksleider bij Tyche en Nienke. Het grootste cadeau wat ik me het afgelopen jaar cadeau heb gedaan. Tyche en Nienke vormen samen een super team.

Vakkundig, oprecht betrokken en met veel aandacht voor detail, zorgden ze voor een veilige bedding om in te kunnen oefenen, leren, delen en groeien.

Margo Rijerkerk, dagvoorzitter

Vertrouwen in mezelf als interviewer

De sublieme manier waarop Tyche iedere deelnemer precies aanbiedt wat hij of zij nodig heeft om te leren interviewen is echt uitzonderlijk. Haar manier van feedback geven helpt je enorm in het krijgen van vertrouwen in jezelf als interviewer.

Yvon Jansma, directeur Centrum voor Verantwoord Spelen

Enorme toegevoegde waarde

Tijdens de training leer je niet alleen technisch interviewen maar krijg je ook meer inzicht in jezelf. Met haar persoonlijke benadering houdt Tyche je een spiegel voor waardoor je begrijpt dat je als interviewer altijd jezelf meeneemt en welk effect dit heeft op het interview. Het heeft voor mij naast interviewvaardigheden ook bijgedragen aan een stukje meer zelfinzicht en hoe ik overkom op anderen. De training was voor mij van enorme toegevoegde waarde.

Suzanne Mau-Asam, (somatisch) coach en trainer

Zeer deskundig

Ik ben fan van Tyche. Ze heeft al verscheidene malen voor mij grote namen geïnterviewd. Dat doet ze op een natuurlijke en persoonlijke manier.

Ik heb onlangs haar masterclass interviewen gevolgd. Tyche is ook daar zeer deskundig. Ze luistert goed en geeft feedback waar je je in herkent en waar je wat mee kunt. Ik ga zeker een vervolg training doen.

Karin Horst, specialist cultuur en mediawijsheid

Goed kunnen luisteren en durven vragen

Wat ik het meest aan Tyche waardeer is haar scherpte, haar enorm fijne persoonlijke aanpak en haar gulheid in het je teruggeven van waardevolle feedback. Ik volgde laatst een Masterclass Interviewen bij Tyche en heb er heel veel aan gehad. Goed kunnen luisteren en durven vragen zijn key en zaken die Tyche als geen ander beheerst. Naast een warme persoonlijkheid, is ze uiterst professioneel, een top combinatie als je het mij vraagt!

Ilse Weijland, LinkedIn Specialist

Concrete handvatten om direct toe te passen

Het was een fijne training, met een prettige open sfeer met als resultaat concrete handvatten om direct toe te passen in mijn volgende trainingen.

Sophie van Schieveen, ontwikkelaar mindful scheiden

Amuse in het gespreksleiden

De masterclass interviewen is een waardevolle ervaring. Tyche van Bommel weet vanaf het moment dat de Zoom-ruimte opent een sfeer te scheppen, waarbinnen de mouwen voor alle deelnemers zonder gêne opgestroopt kunnen worden voor de uitdagende en inzichtgevende oefeningen. Daarbij is het indrukwekkend om te zien hoe snel zij zelf schakelt, ‘knoopjes legt’, analyseert, adviseert èn trakteert,… op een deskundig gelaagde en verfijnde ‘amuse in het gespreksleiden’, die smaakt naar meer!

Claudia van ‘t Hout, Freelancer creatieve zorg & improvisatie theatermaker

Je leert goed luisteren

Tyche, ik heb genoten van je masterclass. Jij weet echt hoe je verbindende gesprekken kan voeren. In de training ervaar je dat aan de hand van veel inspirerende opdrachten waarbij je goed leert luisteren naar de ander. De 2 uur vlogen voorbij en smaken naar meer. Dankjewel Tyche voor je talent op verbinding.

Bertine Müller, dagvoorzitter

Een hele heldere analyse van elk interview

Na een masterclass van 2 uur met 4 deelnemers óntzettend veel fijne en goede tips gekregen. Op een hele natuurlijke manier weet Tyche tot de kern te komen van wat ertoe doet! En dat is heel speciaal. Mensen die elkaar nog nooit eerder hebben ontmoet hebben na een paar uur al echt het gevoel elkaar al wat beter te kennen. Door een heldere analyse van elk interview dat werd gehouden keken we terug op de goede dingen en leerden we hoe je een interview meer tot de kern kan laten komen. Een grote aanbeveling van mijn kant!

Eiske van der Storm – zelfstandig HR-adviseur

De feedback is heel persoonlijk

Ik volgde de online masterclass interviewen bij Tyche. Wat ik knap vind, is dat Tyche niet alleen vertelt hoe zij te werk gaat als interviewster, maar bekijkt en beluistert hoe jij te werk gaat. Dat maakt haar feedback heel persoonlijk en waardevol

Dafne Jansen, research data consultant

Wonderbaarlijk

Dat was een geweldige masterclass. We moesten iemand 3 minuten interviewen. Wonderbaarlijk hoeveel Tyche uit die 3 minuten haalde: veel nuttige feedback. Daar heb ik veel van geleerd. Ook observeerde ik hoe anderen het deden en de feedback die zij kregen. Je voelt en merkt de vakkennis van Tyche en ook haar inlevingsvermogen.

Hans van Woerkom, presentatiecoach en storyteller

Open en vertrouwd

Ik vond de masterclass inspirerend en leerzaam. Door gelijk te kunnen oefenen en de thema’s van de grotere opleiding te bespreken aan de hand van de oefeningen werd het gelijk heel tastbaar. Door het  benoemen van persoonlijke voorbeelden maakte je er een open en vertrouwde leeromgeving van. We gingen naar huis met inzichten en een goede ervaring met verbindende gespreksvoering. Dank voor je enthousiasme en feedback. Het smaakt naar meer.

Marije de Bruijn, gezinswerker, Lokalis

Een groot verschil

Door het zelf oefenen en ook de interviews van de andere deelnemers te volgen heb ik niet alleen inzicht gekregen in mijn eigen stijl van interviewen en waar ik tegen aanloop, maar ook ervaren hoe anderen daar mee omgaan. Super waardevolle tips gekregen over hoe je met bepaalde dingen om kunt gaan! De feedback die we hebben gekregen na het oefenen heeft echt een groot verschil gemaakt. Zowel de manier waarop je het geeft maar ook dat je op de details ingaat en voorbeelden gebruikt bij de uitleg van de feedback. Ga zeker nog verder met wat ik heb geleerd!

Julia van Veen, Junior organisatieontwikkelaar, Bewegin

Razend snel en scherp

Tyche zet de deelnemers meteen aan het werk. Het lijken simpele oefeningen maar Tyche fileert en analyseert razend snel en scherp het werk van de deelnemers. Hierdoor krijg je in een korte tijd een bom van directe en waardevolle feedback en tips te horen. Een masterclass die je niet snel vergeet en die je direct kan toepassen zowel professioneel als privé.

Danae Bodewes – Researcher at Fontys Lectoraat Industrial Engineering & Entrepreneurship

Precies wat iedere deelnemers nodig heeft

Wat een mooie masterclass interviewen geeft Tyche. In twee uur leer je heel veel en je krijgt niet alleen tips en tricks te horen, maar echt persoonlijke feedback. Tyche weet precies te voelen wat iedere deelnemer nodig heeft om verder te komen. Ik heb er heel veel van gehad. Een aanrader voor iedereen!

Oriana van der Sande, communications & storytelling, trainer, coach

ZELF BETERE GESPREKKEN LEIDEN?

Wil je alles ter sprake brengen in de gesprekken die je leidt?
In de opleiding tot verbindend gespreksleider ontdek je wat daarvoor nodig is.
Meer informatie »

Kom je niet tot de kern in je interviews?
Zonde. In de interviewtraining ontdek je waar je moet zoeken.
Meer informatie »

Behoefte aan meer focus in je organsitaie?
Goede gespreksleiders halen de onrust weg.
Meer informatie »

Je eigen stijl van interviewen

Tyche gaat uit van je eigen stijl van interviewen en geeft op een respectvolle manier heel goede feedback waardoor je tools in handen krijgt om je stijl te verbeteren, te verdiepen en te veranderen. Ik vond het een hele goede training die ik zowel privé als in werksituaties inzet met veel resultaat. Een aanrader!

Karina de Pape, presentatiecoach, trainer en trainingsacteur

Brutaal ondervragen

Ik vond je interviewtraining echt superleerzaam. Vooral het stuk over de diepte ingaan. Dat je, op het moment dat je weerstand en pijnpunten voelt in je eigen lijf, je daar júist naartoe mag vragen. Een beetje brutaal ondervragen, zonder de ander zich daar oncomfortabel bij te laten voelen, dat vond ik heel leerzaam. Bovenal Tyche, heb jij echt de kracht mensen zich heel veilig te laten voelen.

Amber van Ommeren, podcast host en hondenopvoedkundige

Persoonlijke en gedetailleerde feedback

Tijdens de interviewtraining met Tyche in de kunst van interviewen gedoken. Fijne sfeer, hoog tempo, mooie opdrachten en persoonlijke en gedetailleerde feedback.

Esther Geradts, programmamaker

Geconfronteerd met je eigen persoonlijkheid

Wat was het ‘een mooie reis’ de opleiding tot verbindend gespreksleider! Zoveel geleerd, geoefend, uit de bocht gevlogen en weer terug op het spoor gezet, gelachen en zeker ook geconfronteerd met je eigen persoonlijkheid. Tyche is scherp, helder in haar feedback en stimuleert om authentiek te zijn in je stijl van interviewen. Dat vond ik persoonlijk heel fijn want daardoor kan ‘echte’ verbinding ontstaan.

Madelon van Dijck-Scholte, Senior Manager Merk Achmea

Analytisch sterk

Leerzame en prettige opleiding. Tyche is analytisch sterk en communicatief verbindend. Ze weet een aangename sfeer te creëren. Fijne manier om het vak gespreksleider onder de loep te nemen.

Jeroen Jonker, dagvoorzitter

Je leert hoe je je persoonlijkheid in kunt zetten

Deze training geeft je een verhelderend inzicht in wie jij bent als interviewer, ongeacht hoeveel ervaring je al hebt. Door de kleinschaligheid van de training is er veel persoonlijke aandacht en leer je hoe je jouw persoonlijkheid kunt inzetten om beter tot de kern te komen. Tyche is daarin een uitzonderlijke coach!

Gaby van der Wens, projectleider bij Flevo Campus

Ik dacht te weten hoe het hoorde

Na 15 jaar ervaring met interviewen als journalist en als dagvoorzitter, dacht ik te weten hoe het hoorde. Tyche heeft me geleerd dat ik mezelf mee mag nemen naar gesprekken, persoonlijke vragen mag stellen en mag uitspreken wat er in mijn hoofd omgaat. Ook hield ze me een spiegel voor, waaraan ik nog graag terugdenk. Ontzettend waardevolle training voor elke gespreksleider.

Desiree Hoving, dagvoorzitter

Kennis en zelfvertrouwen

Bedankt voor de leerzame en warme trainingsdag. De training sloot goed aan op de leervraag die wij hadden en we zijn allemaal eensgezind in het feit dat we het een grote meerwaarde vinden in ons werk als OR medewerker. Je hebt ons kennis en, met humor, zelfvertrouwen meegegeven waarmee we in de toekomst waardevolle gesprekken hopen te voeren.

Dorien Slot, Ondernemingsraad SheerenLoo

Meer zelfkennis

De opleiding tot verbindend gespreksleider heeft me geleerd om betere en leukere gesprekken te voeren en ik heb mezelf beter leren kennen. En die zelfkennis het voeren van gesprekken een stuk makkelijker.

Anke de Boer, beleidsmedewerker landelijke huisartsenvereniging

Een hele mooie sessie

Hoe host je nou een ronde tafel sessie waarin de deelnemers echt iets van elkaar leren? En dat je toewerkt naar een soort overall conclusie? Tyche hielp me met het scherper krijgen van de hoofdvraag en met een heldere opbouw gedurende de sessie. Het is uiteindelijk een hele mooie sessie geworden waarin de deelnemers open waren naar elkaar en goede tips uitwisselden. Samen kwamen ze tot mooie nieuwe inzichten.

Renske van der Heide, hoofd strategie en innovatie Topdesk

Gesprekken worden ontspannener en interessanter

Een interview voorbereiden… voorheen stak ik vooraf veel tijd in het inwinnen van informatie. Ik heb nu de focus leren leggen op “Waar wil het gesprek over laten gaan?” en “actief luisteren”. Ik houd mij minder bezig met het zoeken van de stevigste tak, ik voel mij nu meer de vogel die durf te vertrouwen op de eigen vleugels. Gesprekken worden ontspannender en interessanter!

Chiat Cheong, consultant in PHD en carrière ontwikkeling

Perfect!

De interviewtraining van Tyche was perfect! De training was afgestemd op de deelnemers en goed opgebouwd. Je krijgt praktische tips die je ook meteen gaat oefenen. Het was echt opvallend hoeveel verbetering je zag aan het eind van de dag!

Renske van der Heide, strategisch programma manager

Je leert volop van elkaar

De Masterclass interviewen bij Tyche is een snelkookpan boordevol smaak! Door het kleine groepje is er aandacht voor iedereen en leer je ook volop van elkaar. De masterclass is persoonlijk, praktisch en geeft enorm veel energie. Tyche is in haar feedback eerlijk, scherp en concreet. Je kunt er gelijk mee aan de slag, en na de masterclass wíl je dat ook!

Katrien Redeke, loopbaancoach, casemanager verzuim

Ook na jaren interviewervaring inspirerend

Dank, Tyche van Bommel, voor de boeiende training! Ook na jaren interviewervaring, of misschien wel juist na die ervaring, was het heel inspirerend om eens vanuit een andere hoek te horen over het stellen van goede vragen en het informeren van je publiek. Je feedback was erg waardevol.

Mirjam Stuij, onderzoeker

Praktische tools

Je hebt me op een heldere manier meegenomen in het nut van een verbindend gesprek en daarbij handige en praktische tools aangereikt. Bij mij heeft het de boel lekker opgeschud om na te denken over hoe je een gesprek aanvliegt en insteekt, en vooral luistert. Ook de ervaringen en wijze opmerkingen van de andere deelnemers waren een fijne input. 

Marion Keete, Journalist, filmmaker, radiomaker

Messcherp

De masterclass interviewen was een geweldige ervaring. Tyche creëert een heel ontspannen sfeer. Ondertussen observeert ze iedereen messcherp en maakt ze deelnemers subtiel bewust van de wijze waarop ze gesprekken voeren. Uiteindelijk kun je alleen dicht bij de ander komen als je dicht bij jezelf blijft. Als je wilt weten wat dit vergt, dan moet je bij Tyche zijn.

Rutger Bouma, eigenaar Open Forward

Kritisch op een prettige manier

Dat ik zoveel zou leren had ik niet verwacht. Tyche gaat op een hele praktische manier te werk en de tijd vliegt om. Haar manier van doceren is heel positief maar wel kritisch op een prettige manier. De groep is klein en er is alle ruimte voor vragen en advies op maat. Het was een hele fijne persoonlijke middag waar ik veel ‘hands on’ heb geleerd.  Super bedankt Tyche!

Thea Grupstra – Creatief Dynamisch Coach/Leerkracht (speciaal)basisonderwijs

Ik kon gelijk oefenen

Tijdens de masterclass heb ik geleerd dat ik nog objectiever en oordeellozer mag worden en kon dit vandaag ook gelijk oefenen. Er kwam spontaan iemand langs die helemaal boos, verbitterd en gedeprimeerd was en in allerlei complotten dacht. Het was heel triest eigenlijk. Door goed te luisteren en open vragen te stellen concludeerde hij zelf dat hij iets met zijn bitterheid en woede moest gaan doen. Het eindigde heel positief en veel vrolijker dan het begon.

Margriet Snaterse, stadskunstenaar

Een natuurlijke manier van interviewen

Tyche’s energie, haar structuur in gesprekken, onverwachte vragen en natuurlijke manier van interviewen is geweldig om te volgen.

Haar masterclass is informatief, to the point en werkt aanstekelijk. Wanneer mogen we weer?

Lidy van Kleef, wijnexpert

Hier heb je wat aan

De introductie op verbindend gespreksleider die ik zojuist online deed heeft me gegeven wat ik wenste: beweging, inzicht en frisse vibes. Zodra ik de ruimte heb om me te ontwikkelen op dit gebied ren ik naar Tyche van Bommel voor meer! Houd haar online intro’s in de gaten en ga het vooral zelf eens ervaren, want hier heb je wat aan.

Brechtje Roos, eigenaar Studio Hoor

Interessante stof tot nadenken

Dank voor de interessante mini-training! Complimenten voor hoe je het hebt opgezet. En je hebt interessante stof tot nadenken gegeven (‘waarom kom je soms niet tot verbinding?’).

Marieke de Rooij – Hemelaar, trainingscoördinator Spreken voor Publiek

Op een kalme manier

Ontzettend bedankt voor de heldere en vooral leerzame manier van jouw kennis overbrengen. Zoals je ons deelnemers aan je masterclass zelf liet ervaren hoe een eenvoudig (maar toch niet!) gesprek te voeren, waarna je op jouw kalme manier ons uitlegt wat we goed doen, maar ook waar we op moeten letten, is heel prettig. Het is prettig, maar ook direct en het zal mij in ieder geval bij blijven. Zelf ben je de ultieme verbindende gespreksleider, zelfs bij een gratis webinar waar je enorm veel waarde zomaar cadeau geeft! Veel dank, ik neem de kennis mee en hoop zeker een training bij je volgen.

Kirsten Walgreen, virtueel professional

Niet erg om jezelf te zijn

Wat ik vooral uit de masterclass meeneem is dat het niet erg is om jezelf te zijn tijdens het interview. Denk dat dit vooral mijn grootste leermoment was. Voor de rest vond ik het echt superleuk om ook de andere interviews te zien, en voelde ik me op mijn gemak om een interview te doen en feedback te geven.

Fleur van de Ven, learning&development advisor

Inzicht in mijn interviewstijl

Recent heb ik de online masterclass interviewen gevolgd bij Tyche. Tyche gaf, met een schijnbaar simpele oefening, inzicht in wat mijn interviewstijl is. Ze gaf heldere, to the point feedback waar ik direct mee aan de slag kon. Ik ben heel enthousiast en mocht ik in de toekomst mijn interviewtechniek willen verbeteren dan zoek ik daar zeker Tyche voor op.

Seema Ouweneel, owner at Physis

Mooie persoonlijke aandachtspunten

In de online sessie over interviewen, die ik met Tyche had, wist ze een fijne connectie te maken en heldere feedback te geven. Mooie persoonlijke aandachtspunten voor alle deelnemers. Leuk om mee te doen.

Christian van den Berg, maker podcast leiderschap en veranderkunde

Goede mix tussen coaching en zelf doen

Tyche weet door haar aanpak een goede mix te maken tussen coaching en zelf doen. Ze luistert en observeert goed en geeft bruikbare tips die je direct in de praktijk kunt brengen. Door de kleine groep is er een rustige en overzichtelijke setting. Aanrader!

Joke Busschots Timmer, senior communicatie-adviseur

ZELF BETERE GESPREKKEN LEIDEN?

Wil je alles ter sprake brengen in de gesprekken die je leidt?
In de opleiding tot verbindend gespreksleider ontdek je wat daarvoor nodig is.
Meer informatie »

Kom je niet tot de kern in je interviews?
Zonde. In de interviewtraining ontdek je waar je moet zoeken.
Meer informatie »

Behoefte aan meer focus in je organsitaie?
Goede gespreksleiders halen de onrust weg.
Meer informatie »