WAAROM HET GESPREKSBUREAU?

Als je met iemand in gesprek bent, praat je met een mens. Een persoon van vlees en bloed, met kwetsbaarheden, gedachtes, patronen, onzekerheden en liefde.

Wij mensen zijn vaak geneigd die persoon een beetje te verstoppen. We gaan in een ‘stand’.
De zakelijke stand, de – ik word geïnterviewd – stand, de – het gaat nu niet over mij – stand.
Als je praat met iemand die in zo’n stand staat, kom je niet tot de kern. Dan kan je niet écht met iemand communiceren.

De enige manier om dat wel te doen, is door zélf uit je stand te gaan en als volledig mens je gesprek te leiden.

Dat leer je bij het Gespreksbureau. Omdat ik erin geloof dat wij, als gespreksleider, daar een voorbeeldfunctie in hebben. Zodat we elkaar kunnen horen en verder kunnen met elkaar. Dat is waar het Gespreksbureau voor staat.

Tyche weet hoe je het doet: goede gesprekken met elkaar voeren. Daar knap je van op, dat gaat niet om efficiëntie, dat gaat om ‘echt’ en ‘met elkaar’. Ik gun iedereen een ‘Tyche’.

Sandra de Haan, directeur Vertelschool Rotterdam

HET TEAM

Nienke Mur

Nienke Mur is lichaamsgericht coach en de volledige opleiding tot verbindend gespreksleider aanwezig, zodat, zoals de deelnemers zeggen, je in het lijf ervaart wat je in de opleiding leert.

Haar hele leven is Nienke bezig met zich vrij te mogen voelen in haar lijf. Door lichaamswerk leerde ze zakken in haar lijf en ontdekte ze hoe het is om verbondente zijn met zichzelf en de wereld om zich heen. Dit is wat zij ook aan andere leert. Ze zorgt voor de bedding waarin het mogelijk is te ontwikkelen, te spelen, te leren en te verbinden.

Mensen die bij mij Nienke komen ervaren meer ruimte en zelfliefde, waardoor ze in hun kracht komen te staan en door hun eigen openheid het veld kunnen openen voor anderen.

Martine Dukker

Martine Dukker is acteur, trainingsacteur en trainer en neemt tijdens trainingen plaats aan de gesprekstafel om de deelnemers op verschillende types gespreksdeelnemers te laten oefenen. Ze kan met de kleinste beweging en mimiek een volledig ander iemand neerzetten.

Door haar enorm scherpe blik is ze in staat goed te verwoorden wat andere mensen voelen. Met haar hebben we, naast haar acteerwerk, een paar extra ogen om te onderzoeken wat er tijdens de gesprekken precies gebeurt.

Maaike Ament

Maaike Ament is communicatie-trainer, gespreksleider en theatermaker. Ze gebruikt theater- en spelvormen om zichtbaar te maken wat besproken moet worden, om te spiegelen en om vaardigheden te oefenen. Nieuwsgierigheid is Maaike’s grootste drijfveer: ze wil begrijpen wat de ander drijft. Ze helpt je te experimenteren, reflecteren en open te communiceren, waardoor je durft te vragen wat je wilt vragen, je uit te spreken, en vanuit de verbinding die je zo maakt, het verhaal van je gesprekspartner naar boven te krijgen. 

Tyche van Bommel

En dan ikzelf Tyche van Bommel. Sinds 2009 interviewer en gespreksleider en sinds 2020 eigenaar van het Gespreskbureau. Hoe ik mezelf het beste kan omschrijven is: Ik ben gewoon Tyche. Als mijn dochter van 8 in een prinsessenjurk de kamer binnenwandelt en iemand roept: oooo kijk, een prinses! dan rolt ze met haar ogen en zegt: ik ben gewoon Emmy hoor.

Zo ben ik gewoon Tyche en zo voel ik me ook. Wat ik kan, is aanvoelen wat er speelt en andere mensen daar bewust van maken. En dat is ook het liefste wat ik doe, omdat ik denk dat we op die manier verder komen met elkaar.

Benieuwd naar wat wij voor jou of jouw organisatie kunnen betekenen?