Word de gespreksleider die de tongen echt losmaakt

OPLEIDING TOT VERBINDEND GESPREKSLEIDER

Word de gespreksleider die de tongen echt losmaakt

OPLEIDING TOT VERBINDEND GESPREKSLEIDER

Is gespreksleiding voor jou dagelijkse kost of zelfs je ‘core business’? Bijvoorbeeld in je baan als teamleider, procesbegeleider of manager? Of omdat je dagvoorzitter of moderator bent?

Dan weet je hoe moeilijk het soms is om boven tafel te krijgen wat er echt speelt, om te gaan met emoties en lastige dingen bespreekbaar te maken. 

Hoe je hier elegant en vanuit zelfvertrouwen mee omgaat, dát leer je in de Opleiding tot Verbindend Gespreksleider.

De opleiding wordt volledig verzorgd door Tyche van Bommel en Nienke Mur, lichaamsgericht coach.

Voor wie is deze opleiding?

Voor professionals op het podium

Laat jij je inhuren als gespreksleider, bijvoorbeeld als dagvoorzitter of moderator? 

Dan heb je opdrachtgevers die iets van je willen. Gesprekspartners die een boodschap willen overbrengen en daar zenuwachtig over zijn. 

Dat kan je tegenhouden om te doen wat jij moet doen. Tot de kern komen, dingen blootleggen, de tongen losmaken.

Hoe vaak loop jij van het podium af met het gevoel dat je vliegt? Dat het publiek zijn adem inhoudt omdat het écht de moeite waard is? Dat de vonken eraf vliegen? 

Dat is wat je wilt toch?

Maar hoe vaak is het eigenlijk een laf gesprek? Een toneelstukje, iets dat je net zo goed van te voren had op kunnen nemen? Hoe vaak gaat na de bijeenkomst iedereen weer door als voorheen?

Precies. Te vaak.

Daar kan jij verandering in brengen.

Een goed interview is subjectief

De training die ik bij Tyche heb gevolgd zorgde voor een goede spiegel van mijn verbale en non-verbale houding ten opzichte van mijn gesprekspartner. Ik heb ervaren wat de kracht van een rustige houding is, wat stiltes voor verdiepende antwoorden opleveren en dat zélf vertellen óók een vorm van luisteren is. Het is ruimte geven aan de ander om zijn verhaal te kunnen doen en ruimte nemen om de ander bij het verhaal te kunnen hóuden. Een goed interview is subjectief. Wauw.  Tyche laat een hele andere kant van interviewen zien.

Suzan Vink, dagvoorzitter

Voor professionals op de werkvloer

Ben je leidinggevende, projectmanager of procesbegeleider? Ofwel: is het jouw taak om mensen in beweging te krijgen en ze tot actie over te laten gaan?
Dan krijg je te maken met verschillende belangen, frustraties, mensen die gezien en gehoord willen worden, vóórdat ze bereid zijn iets te doen.

Je wilt verbinding, teamgevoel, enthousiasme, zin in actie, er samen voor gaan, met elkaar de schouders eronder.

Maar:

 • elke week herhalen zich toch weer dezelfde patronen
 • die ‘vervelende’ medewerker blijft maar klagen
 • je krijgt nooit goed boven tafel wat er speelt
 • je vóelt de onderhuidse emoties, maar niemand benoemt ze
 • meetings leveren niet het gewenste resultaat op
 • en de neuzen wijzen nooit dezelfde kant op

Waarom laten mensen niet het achterste van hun tong zien? Waarom praten ze niet, ondanks de veilige omgeving?

Zo kun jij ze niet helpen. 

Laten we daar iets aan doen!

Een hele mooie sessie

Hoe host je nou een ronde tafel sessie waarin de deelnemers echt iets van elkaar leren? En dat je toewerkt naar een soort overall conclusie? Tyche hielp me met het scherper krijgen van de hoofdvraag en met een heldere opbouw gedurende de sessie. Het is uiteindelijk een hele mooie sessie geworden waarin de deelnemers open waren naar elkaar en goede tips uitwisselden. Samen kwamen ze tot mooie nieuwe inzichten.

Renske van der Heide, hoofd strategie en innovatie Topdesk

Meer bereiken - véél meer


Als gespreksleider wil je dat mensen zeggen wat ze op hun hart hebben, dat ze hun verhalen delen, dat ze open en eerlijk zijn en dat ze vol enthousiasme en energie het gesprek ingaan. Maar toch gebeurt dat lang niet altijd.

Er is soms weinig energie, mensen verschuilen zich achter hun telefoon, ze houden zich vast aan een voorafbedacht verhaal of willen niet zeggen wat er echt aan de hand is.

Het is aan jou om hier iets aan te doen

Je zou willen dat je wat minder zou pleasen, dat je ze eerder zou durven onderbreken, dat je ze zou kunnen openen. Dat je iets ophaalt wat van te voren niet verwacht was of dat er echt een kwartje valt.

En dat lukt ook wel, want je bent een goede gespreksleider. Je krijgt er zelfs complimenten over. Mensen voelen zich veilig bij jou. En je zet een fijne sfeer neer.

Maar toch wil je meer

Echt iets bereiken, de behoefte horen, herkennen waar de pijn zit, de angel eruit halen.

Soms lukt het, maar vaak genoeg ook niet.

En je zou het altijd willen kunnen. Je wilt het kunnen inzetten bij ieder gesprek.

 

Je hebt misschien al verschillende dingen geprobeerd. Misschien leerde gesprekstechnieken, de kneepjes van het dagvoorzitterschap of deed je een cursus geweldloze communicatie.

Maar daar zit het hem niet in.

Het zit in jou.

Ik kan je helpen, met de Opleiding tot Verbindend Gespreksleider.

Nu al genoeg gelezen 😀?

Wat een mooie reis

Wat was het ‘een mooie reis’ de opleiding tot verbindend gespreksleider! Zoveel geleerd, geoefend, uit de bocht gevlogen en weer terug op het spoor gezet, gelachen en zeker ook geconfronteerd met je eigen persoonlijkheid. Tyche is scherp, helder in haar feedback en stimuleert om authentiek te zijn in je stijl van interviewen. Dat vond ik persoonlijk heel fijn want daardoor kan ‘echte’ verbinding ontstaan.

Madelon van Dijck-Scholte - senior manager Achmea

Een traject in persoonlijke ontwikkeling

Je krijgt een individuele aanpak: we kijken naar wat jíj nodig hebt om boven tafel te krijgen wat er speelt en echt tot de kern te komen.

Je kunt alleen maar werken met jouw reactie op andere mensen:

 • Hoe houd jij de regie?
 • Durf jij te onderbreken? 
 • Hoe bewaar jij je focus? 
 • Hoe ga jij minder pleasen, maar blijf je toch aardig?
 • Hoe blijf jij uit de discussie?
 • Hoe ga jij om met een stug persoon? 
 • Welke vragen kun jij het beste stellen? 
 • Hoe zorg jij dat je in het hier en nu blijft? 
 • Hoe ga jij om met spanning? 
 • Wat doe je met een gescript gesprek?

Het gaat om jou

Als jij je eigen patronen herkent, weet hoe je op anderen reageert en je je kwetsbaar op durft te stellen, ga je beter leiding geven aan het gesprek. 

Dán open je het veld, gaan mensen hun kwetsbaarheid en verhalen delen, en hoor je wat er onder de woorden wordt gezegd. 

Dán laten mensen het achterste van hun tong zien, stellen ze zich open en leid je gesprekken die zín hebben.

En dán ga je iets bereiken, met gesprekken waar mensen nog lang aan terug zullen denken.

Wat krijg je?

→ Diepgaande en afwisselende trainingsdagen

We komen 12 dagen bij elkaar inclusief de afsluitende bijeenkomst waar je een verbindend eindgesprek voert.

→ Individuele aanpak in een groep

Je zit als groep in de opleiding, maar ontvangt ook individuele opdrachten en coaching. Je oefent op en met elkaar en bent als het ware elkaars trainingsmateriaal.

→ Persoonlijke ontwikkeling

De opleiding is een traject in persoonlijke ontwikkeling. Naast het leren leiden van verbindende gesprekken, leer je veel over jezelf, je valkuilen en je talenten. Je gaat groeien als gespreksleider én als persoon.

→ Lichaamstaal

Je leert de lichaamstaal van je gesprekspartners waarnemen en lezen. Maar ook kijken we naar je eigen lichaamstaal. Waar in jóuw lijf zitten patronen opgesloten en hoe kun je ermee werken tijdens het leiden van een gesprek? 

→ Systemisch werk | opstellingen

Je krijgt inzicht in de patronen en dynamiek die jíj meeneemt tijdens het leiden van een gesprek. Dit doen we ondere andere door middel van systemisch werk. Een bewustwordingsmethode om iets zichtbaar te krijgen door het op te stellen. De bekendste vorm is een familie-opstelling, maar je kunt ook een vraag opstellen of een gesprek. Je gaat hiermee een laag dieper in jezelf, waardoor je inzicht krijgt in de patronen en dynamiek die jij meeneemt tijdens het leiden van een gesprek.

→ Huiswerkopdrachten

Voorafgaand en tussen de opleidingsdagen door werk je thuis aan huiswerkopdrachten. Je werkt hierbij onder andere met oefengesprekspartners en krijgt hier persoonlijke feedback op.

→ Onbekende gesprekspartners

Tijdens de eindgesprekken werken we met voor jou onbekende gesprekspartners  zodat je, naast dat je telkens oefent op elkaar, ook kunt oefenen met mensen die je juist niet goed kent.

→ Syllabus

Alle informatie die er wordt gedeeld, krijg je ook mee in een syllabus die je later als naslagwerk kunt gebruiken.

→ Literatuur

Naast het e-book Interviewen met je Hart, krijg je een lijst met aan te raden literatuur.

→ Certificaat

Na afloop van de opleiding krijg je een certificaat van deelname, waaruit blijkt dat je een verbindend gespreksleider bent. Kun je mooi aan je muur hangen tijdens je volgende Zoom-meeting 😊.

Wat krijg je?

→ Diepgaande en afwisselende trainingsdagen

We komen 8 dagen bij elkaar inclusief de afsluitende bijeenkomst waar je een verbindend eindgesprek voert.

→ Individuele aanpak in een groep

Je zit als groep in de opleiding, maar ontvangt ook individuele opdrachten en coaching. Je oefent op en met elkaar en bent als het ware elkaars trainingsmateriaal.

→ Persoonlijke ontwikkeling

De opleiding is een traject in persoonlijke ontwikkeling. Naast het leren leiden van verbindende gesprekken, leer je veel over jezelf, je valkuilen en je talenten. Je gaat groeien als gespreksleider én als persoon.

→ Lichaamstaal

Je leert de lichaamstaal van je gesprekspartners waarnemen en lezen. Maar ook kijken we naar je eigen lichaamstaal. Waar in jóuw lijf zitten patronen opgesloten en hoe kun je ermee werken tijdens het leiden van een gesprek? 

→ Systemisch werk | opstellingen

Je krijgt inzicht in de patronen en dynamiek die jíj meeneemt tijdens het leiden van een gesprek. Dit doen we ondere andere door middel van systemisch werk. Een bewustwordingsmethode om iets zichtbaar te krijgen door het op te stellen. De bekendste vorm is een familie-opstelling, maar je kunt ook een vraag opstellen of een gesprek. Je gaat hiermee een laag dieper in jezelf, waardoor je inzicht krijgt in de patronen en dynamiek die jij meeneemt tijdens het leiden van een gesprek.

→ Huiswerkopdrachten

Voorafgaand en tussen de opleidingsdagen door werk je thuis aan huiswerkopdrachten. Je werkt hierbij onder andere met oefengesprekspartners en krijgt hier persoonlijke feedback op.

→ Onbekende gesprekspartners

Tijdens de eindgesprekken werken we met voor jou onbekende gesprekspartners  zodat je, naast dat je telkens oefent op elkaar, ook kunt oefenen met mensen die je juist niet goed kent.

→ Syllabus

Alle informatie die er wordt gedeeld, krijg je ook mee in een syllabus die je later als naslagwerk kunt gebruiken.

→ Literatuur

Naast het e-book Interviewen met je Hart, krijg je een lijst met aan te raden literatuur.

→ Certificaat

Na afloop van de opleiding krijg je een certificaat van deelname, waaruit blijkt dat je een verbindend gespreksleider bent. Kun je mooi aan je muur hangen tijdens je volgende Zoom-meeting 😊.

Analytisch sterk

Leerzame en prettige opleiding. Tyche is analytisch sterk en communicatief verbindend. Ze weet een aangename sfeer te creëren. Fijne manier om het vak gespreksleider onder de loep te nemen.

Jeroen Jonker, dagvoorzitter

WAT IS HET PROGRAMMA?

 Dag 1 Wat voor gespreksleider ben jij?

 • Eerste ronde gesprekken
 • Erachter komen waar jouw talent zit en wat je leervraag is
 • Het opstellen van de leervraag
 • Leren horen wat er ónder de woorden wordt gezegd

→ Dag 2 Terugkerend gedrag herkennen 

 • Inzicht in menselijk terugkerend gedrag
 • Waar komen je eigen patronen vandaan?
 • Hoe luister en handel je voorbij deze patronen
 • Eigen keuze gespreksvormen en oefenen hiermee

→ Dag 3 Methodieken

 • Iedere deelnemer krijgt haar of zijn eigen methodiek om mee te oefenen
 • Persoonlijke opdrachten en feedback
 • Leren werken met lichaamstaal o.l.v. lichaamsgericht coach Nienke Mur
 • Het verschil tussen observeren, waarnemen en interpreteren

→ Dag 4 Omgaan met emoties

 • Gesprekken oefenen met trainingsacteur Martine Dukker
 • Opstellingen rondom emoties en het groter of kleiner maken dan je bent
 • Oefenen met De Tweede Cirkel van Patsy Roodenburg

 → Dag 5 & 6 Jouw blokkades en die van je gesprekspartners

 • Wat blokkeert jou
 • Waar loop je tegenaan
 • Waar heb jij moed voor nodig
 • Buikpijngesprekken met gespreksleider en trainingsacteur Maaike Ament
 • Omgaan met  dat wat jóu in de weg staat om verbinding te maken

→ Dag 7  Voorbereiding 

 • Gesprekken grondig voorbereiden
 • De focus tijdens de voorbereiding
 • De emotionele kant van de voorbereiding
 • Leren vragen wat je echt wilt weten

→ Dag 8  Introductie

 •  Moed opbrengen en moeite doen voor een introductie die er toe doet.
 • Het maken van een introductie die het veld opent.
 • Je kwetsbaar opstellen
 • Jezelf openen als voorbeeld voor de ander

→ Dag 9 Empathie 

 • Empatisch zijn wat is dat eigenlijk
 • Empatisch zijn en toch de leiding nemen
 • Durven onderbreken

→ Dag 10 Leiding nemen

 • Manieren van leiding nemen
 • Het verschil tussen regisseren en leiding nemen
 • Moed opbrengen en moeite doen
 • Je verantwoordelijkheid als gespreksleider

→ Dag 11 en 12 Eindgesprekken en certificaat

 • De eindgesprekken met onbekende gesprekspartners
 • Wat heb je geleerd in de opleiding
 • Hoe pas je dat toe in een nieuw verbindend gesprek
 • Uitreiking van certificaten en feestelijke afsluiting

→ Tussendoor thuis

 • Huiswerkopdrachten
 • Bekijken van interviews en gesprekken en ze analyseren
 • Reflectie opdrachten over eigen patronen en gedrag
 • Gesprekken leiden met oefengesprekspartners
 • Individueel voorbereiden eindopdracht met Tyche

WAT IS HET PROGRAMMA?

 Dag 1 Wat voor gespreksleider ben jij?

 • Eerste ronde gesprekken
 • Erachter komen waar jouw talent zit en wat je leervraag is
 • Het opstellen van de leervraag
 • Leren horen wat er ónder de woorden wordt gezegd

→ Dag 2 Terugkerend gedrag herkennen 

 • Inzicht in menselijk terugkerend gedrag
 • Waar komen je eigen patronen vandaan?
 • Hoe luister en handel je voorbij deze patronen
 • Eigen keuze gespreksvormen en oefenen hiermee

→ Dag 3 Methodieken

 • Iedere deelnemer krijgt haar of zijn eigen methodiek om mee te oefenen
 • Persoonlijke opdrachten en feedback
 • Leren werken met lichaamstaal o.l.v. lichaamsgericht coach Nienke Mur
 • Het verschil tussen observeren, waarnemen en interpreteren

→ Dag 4 Omgaan met emoties

 • Gesprekken oefenen met trainingsacteur Martine Dukker
 • Opstellingen rondom emoties en het groter of kleiner maken dan je bent
 • Oefenen met De Tweede Cirkel van Patsy Roodenburg

 → Dag 5 & 6 Jouw blokkades en die van je gesprekspartners

 • Wat blokkeert jou
 • Waar loop je tegenaan
 • Waar heb jij moed voor nodig
 • Buikpijngesprekken met gespreksleider en trainingsacteur Maaike Ament
 • Omgaan met  dat wat jóu in de weg staat om verbinding te maken

→ Dag 7  Voorbereiding 

 • Gesprekken grondig voorbereiden
 • De focus tijdens de voorbereiding
 • De emotionele kant van de voorbereiding
 • Leren vragen wat je echt wilt weten

→ Dag 8  Introductie

 •  Moed opbrengen en moeite doen voor een introductie die er toe doet.
 • Het maken van een introductie die het veld opent.
 • Je kwetsbaar opstellen
 • Jezelf openen als voorbeeld voor de ander

→ Dag 9 Empathie 

 • Empatisch zijn wat is dat eigenlijk
 • Empatisch zijn en toch de leiding nemen
 • Durven onderbreken

→ Dag 10 Leiding nemen

 • Manieren van leiding nemen
 • Het verschil tussen regisseren en leiding nemen
 • Moed opbrengen en moeite doen
 • Je verantwoordelijkheid als gespreksleider

→ Dag 11 en 12 Eindgesprekken en certificaat

 • De eindgesprekken met onbekende gesprekspartners
 • Wat heb je geleerd in de opleiding
 • Hoe pas je dat toe in een nieuw verbindend gesprek
 • Uitreiking van certificaten en feestelijke afsluiting

→ Tussendoor thuis

 • Huiswerkopdrachten
 • Bekijken van interviews en gesprekken en ze analyseren
 • Reflectie opdrachten over eigen patronen en gedrag
 • Gesprekken leiden met oefengesprekspartners
 • Individueel voorbereiden eindopdracht met Tyche

Wie zijn je trainers?

Tyche van Bommel

Eigenaar van het Gespreksbureau.
Met een enorme ervaring in persoonlijke ontwikkeling én gespreksleiding weet ze haarscherp wat ieder individu nodig heeft om verbinding te maken in een gesprek.

Nienke Mur

Emotioneel lichaamstrainer.
Onder andere betrokken bij opleidingen van cursuscentrum Kasteel de Schans in België. Door haar oefeningen kom je meer in je lijf en leer je wat je houding en lijf je te vertellen hebben over jouw manier van gesprekken leiden..

Martine Dukker

Acteur, trainingsacteur en trainer.
Zal tijdens de opleiding plaatsnemen aan de gesprekstafel om de deelnemers op verschillende types gespreksdeelnemers te laten oefenen. 

Maaike Ament

Communicatie-trainer, gespreksleider en theatermaker.
Ze gebruikt theater- en spelvormen om zichtbaar te maken wat besproken moet worden, om te spiegelen en om vaardigheden te oefenen. 

Weet je genoeg?

Jouw kracht

Wat heel fijn is aan Tyche, is dat ze jou ziet als mens. Vanaf het eerste kennismakingstelefoontje tot de champagne toast aan het einde van de opleiding. Ze ziet waar jouw kracht ligt, wat jou ‘jou’ maakt als het gaat over verbinding maken. Ze is scherp. Ziet en hoort alles. Dat geeft ze je terug en daar laat ze je aan werken. En, Tyche is warmte. Zoals ze aan het begin van de opleiding uitlegde dat in elk gesprek dat ze leidt, ze figuurlijk haar armen om iedereen heen wil slaan en zo iedereen met elkaar in verbinding wil brengen; zo heeft ze dat ook bij ons als groep gedaan. Haar armen figuurlijk om ons heen.

Sandra Makkinga, communicator, Provincie Overijssel

Waarom zou je het doen?

Voor professionals op het podium

Stel je nou toch eens voor…

Jouw bijdrage op het podium heeft echt iets in gang gezet. Er zijn harten geraakt, mensen zijn geïnspireerd, in beweging gebracht. Ze hebben écht iets gevoeld, ze zijn gehoord, er is een vonk overgesprongen.

En daar heb jij voor gezorgd.

Omdat je iets deed wat je eigenlijk niet durft, waardoor andere mensen ook dingen durfden te zeggen en te noemen. Omdat je afweek van het script en in het moment durfde te zijn.

Dát levert het op als je deze opleiding volgt. Dát is waar je het voor doet.

Voor professionals op de werkvloer

Eindelijk:

 • Geen saaie vergaderingen meer
 • Een hecht team dat zich verbonden voelt
 • Meetings die energie geven en tot actie aanzetten

Dat kan en dat gebeurt als jij het anders durft te doen. 

Als je durft te doen wat nodig is, in plaats van wat ‘hoort’. 

Als je een verbindend gespreksleider durft te zijn.

DUUR, DATA EN LOCATIE

De opleiding tot verbindend gespreksleider vindt één keer per jaar plaats in het najaar en heeft maximaal 8 deelnemers. 

Er zijn 12 opleidingsdagen.

De data in 2023/2024 zijn:
 • Vrijdag 15 en zaterdag 16 september
 • Woensdag 11 en donderdag 12 oktober
 • Vrijdag 10 en zaterdag 11 november
 • Vrijdag 8 en zaterdag 9 december
 • Vrijdag 12 en zaterdag 13 januari
 • Vrijdag 2 en zaterdag 3 februari

Alle dagen duren van 10:00 – 16:30 uur.

Tussendoor vinden er verschillende online bijeenkomsten plaats en doe je huiswerkopdrachten om je nog meer in het verbindend gespreksleiderschap te bekwamen.

Locatie

De opleiding vindt plaats in De Verdieping, Kanonsdijk 7 in Groenekan.

Vanzelfsprekend krijg je alle dagen een heerlijke lunch, koffie, thee, zoetigheid en de nodige versnaperingen om volledig energiek aanwezig te kunnen zijn.

WAT IS DE INVESTERING?

CORPORATE tarief € 5.555,- excl. btw.
ZZP-tarief € 4.444,- ex btw

 • Je kunt ook in drie delen betalen.
 • Vanzelfsprekend krijg je alle dagen een heerlijke lunch, koffie, thee, zoetigheid en de nodige versnaperingen om volledig energiek aanwezig te kunnen zijn.
 • Na registratie ontvang je een factuur. Na aanbetaling van 20% is je plaats gegarandeerd.

Veel geld?  Snap ik. Maar ik ga er vanuit dat jij impact wilt maken met de gesprekken die je leidt.

Je kunt je er net te makkelijke vanaf maken. Ach, het loopt toch goed, de opdrachtgever is toch blij, we hebben het weer gedaan.

Maar als je zo gesprekken leidt, bereik je precies niks.

En dat is zo zonde.

Terwijl jij het verschil kan maken. 

 • Jij kan zorgen dat mensen geraakt worden.
 • Jij kan zorgen dat mensen zich gezien voelen.
 • Jij kan zorgen dat mensen tot actie overgaan.
 • Jij kan zorgen voor inspiratie.

 

Het grootste cadeau

In het najaar van 2022 volgde ik met veel plezier de training tot verbindend gespreksleider bij Tyche en Nienke. Het grootste cadeau wat ik me het afgelopen jaar cadeau heb gedaan. Tyche en Nienke vormen samen een super team. Vakkundig, oprecht betrokken en met veel aandacht voor detail, zorgden ze voor een veilige bedding om in te kunnen oefenen, leren, delen en groeien.

Margo Rijerkerk

wat levert het op?

Wat ikzelf iedere keer ervaar als een gesprek écht lukt, als ik uit een succesvol geleide meeting kom, of als ik helemaal in het moment was op het podium, is een soort natural high. 

Het voelt dan echt alsof ik vlieg en alsof we met de hele groep een stukje zijn opgestegen. Dat is zo’n ongelooflijk heerlijk gevoel.

Dát levert het op als je deze opleiding doet.

   • die souplesse
   • dat zelfvertrouwen
   • die kick
   • die intense tevredenheid
   • die dankbaarheid van je team of publiek
   • die waardering van je opdrachtgever of baas

Dat gun ik jou ook!

AANMELDEN?

Leuk dat je interesse hebt!

Ik wil graag weten of deze opleiding echt is wat je nodig hebt en of ik je kan helpen.

In een gesprek van ongeveer 45 minuten zijn we hier zo achter en dan leren we elkaar gelijk even kennen. Je kunt eenvoudig een afspraak maken via mijn online agenda.

Korte vraag? Een mailtje sturen of bellen kan ook: tyche@hetgespreksbureau.nl of 0647869637.

Het gaat niet over technieken

De opleiding gaat niet over het aanleren van technieken, maar over het opdoen van ervaringen. Ervaringen die zich in je nestelen en zo een onderdeel van jezelf worden. Zakelijk, maar ook privé.

Zo heb ik beter leren inzien wat ik zelf allemaal meeneem in een gesprek, aan ideeën, opvattingen en bagage. En daarmee begrijp ik ook beter dat mijn gesprekspartner dat ook doet.

Refke Wormmeester, founder Refhan video productions